Semester i naturen

Semester i naturen

När man hör ordet semester så tänker nog många på att åka till varmare breddgrader, bo på hotell, äta god mat på restauranger och bada i uppvärmda pooler.

Många föredrar också att semestra i naturen

Det finns de människor som faktiskt föredrar det mer friluftslivet som naturen ger med sig. Tänk att få slå upp ett tält vid en sjö någonstans i Sverige, bada och tvätta sig ren i en sjö med brygga, tända en brasa på kvällen och grilla kvällens middag. I Sverige har vi många sådana ställen och på de flesta ställena får man campa i någon enstaka natt och det ingår i allemansrätten, är ni flera stycken och ska tälta flera nätter se då till att prata med markägaren då detta kan förstöra marken eller naturen. Att tälta innebär inte att du kanske har det jätte bekvämt när du ska sova men man får göra det till en bra sak. Man får ha med sig bekväma underlägg, mysiga sovsäckar och favoritkudden. Är man flera som ska tälta i samma tält så finns det olika storlekar på tält. Det finns till och med tält du kan blåsa upp och då få upp till 4 separata rum med en ingångshall det är ju bekvämt om man är flera. Se till att platsen är försedd med grillplats och ha vatten nära till hands ifall olyckan är framme. Nu är det upp till var och en och göra denna semester till något unikt, och vem vet kanske ni kommer tillbaka året därpå. Var beredd på att man inte har tillgång till rinnande vatten eller toalett, se till att ha papper med er och släng inget skräp i naturen. Samla hellre allt skräp i en påse och släng i en soptunna på vägen hem. Djuren far illa vid allt skräp som slängs både i naturen och i vattnet.

reser med husvagn i Sverige

Vill man vara lite mer bekväm och inte lika ekonomisk så kan man även fara runt i Sverige och campa med husvagn eller husbil. Här finns ett stort utbud av husvagnar och märken. När man köper en husvagn så är det framförallt storleken på familjen som avgör då en husvagn är försedd med sängplatser för upp till 6-8 personer. När man ska köpa en husvagn så är inte priset det viktigaste, håll koll på husvagnens skick, leta efter fukt och mögel och kolla så allt funkar så som el och vatten. I en vagn finns toalett och dusch, plats för kläder och köksprylar, en husvagn är även försedd med gas plattor och kylskåp så detta är lite mer bekvämare än tält. Kolla även så din bil får dra husvagnen då alla husvagnar väger olika mycket och varierar i storlekar.När man ska campa med husvagn så finns det massa av olika campingar i hela Sverige att välja mellan, man kan åka flera mil för att campa och vissa åker bara några få mil hemifrån. På en camping bokar du en plats i ett antal dagar ställer upp din vagn och kopplar sedan av. Dessa typer av semestrar är ett billigare alternativ och man väljer själv vart man vill åka och hur länge man vill stanna.

Rasmus