Romantisk semester

Romantisk semester

Har ni precis gift er, eller kanske bara känner för att åka iväg på en romantisk semester med den ni håller kär. Så tänker många, och det finns en hel del otroliga platser runt om i världen som kommer få era hjärtan att slå än hårdare för varandra. Självklart finns det klassiska resmål som förknippas med romantik, som till exempelvis Paris – kärlekens stad, där det finns otaliga romantiska restauranger, mysiga caféer och områden och självklart Eiffeltornet. Men det finns fler ställen än en storstad som Paris.

Den romantiska Amalfikusten

Amalfikusten ligger i Italien, närmare bestämt på sydsidan av Italien i Kampanien. Området är världskänt för sina små, romantiska och oerhört idylliska byar längst med kustens berg intill medelhavet. Husen är små och färgglada och tätt paketerade i små hamnar. En fantastisk liten by heter Positano. Bland alla småhus och branta backar är byn full av äkta italienska restauranger som erbjuder traditionell italiensk mat och gott vin, med en utsikt som inte går att få någon annanstans i världen. Det finns väldigt gott om fisk- och skaldjursrestauranger som regionen är känd för i och med sin placering längst med kusten mot medelhavet. En båttur bort finner man den idylliska ön Capri, med sin unikt vackra och spännande grotta Blue Grotto. Stället är såklart väldigt populärt och för att få ett hotellrum behöver man boka i god tid. Dessutom kostar det en hel del, men vad gör man inte för kärleken.

Barbados – ett paradis i Västindien

Många av oss drömmer om kritvita stränder, klarblått vatten och palmer som gungar fram och tillbaka i den tropiska brisen. Barbados är vad många förknippar med ett paradis och en plats där det inte finns några måsten. Slappa på en solstol vid en fantastisk strand, beställ in en piña colada och ta dagen som den kommer. Även om inga måsten finns, så går det självklart att göra en rad olika saker på Barbados. Utforska ön och ta med dig en picknick. Det finns många platser där naturen är vacker. Passa på att snorkla! Med ett sådant klarblått och rent vatten går det att se massvis med tropiska fiskar som det inte går att se hemma i Sverige. Dessutom finns det gott om vackra korallrev.

Kryssning – för er som gillar att vara i rörelse

Kanske känner ni att ni inte vill åka till en specifik plats utan går enligt devisen “resan är målet”? Då är en kryssning något för er. Det finns en rad olika kryssningar i olika prisklasser, men allt som oftast inkluderar de god mat, shopping, äventyr, nattklubbar och motionering. Lite av allt möjligt, med andra ord. Kryssningarna i Europa brukar kosta lite mer än andra. Däremot är det inte lika dyrt att åka ned mot Medelhavet. Dessutom brukar det vara god stämning och lite yngre människor än många andra kryssningar. En annan stor fördel med att åka på kryssning ner till Medelhavet är att ni inte behöver nöja er med att besöka en enda stad. Ofta stannar kryssningar till i ett flertal olika städer och mindre orter som ni kan besöka en kortare period.

Rasmus