Resedestinationer i Europa

Resedestinationer i Europa

Med den nya medvetenheten om hur enormt mycket vi påverkar miljön och klimatet när vi flyger är det ett bra tillfälle för oss att utforska de fantastiska resmål som finns på vår egen kontinent. Bara inom Sverige finns det mycket att se, och flera spännande städer i Europa går att nå med hjälp av tåg.

Sverige

Från norr till söder har vårt eget land flera fantastiska platser för oss att uppleva. Vår huvudstad är förstås full av vackra vyer, fina restauranger och mysiga fikaställen. Vasastan är ett område som har blivit allt mer populärt i Stockholm. Där kan man äta en stor härlig frukost på STHLM Brunch Club eller vandra ner för Rörstrandsgatan en sommarkväll och välja och vraka bland de restauranger och barer som finns tillgängliga där.

Även i den södra delen av vårt långa land finns det mycket för oss att se. Under en dag i Malmö kan man uppleva sevärdheter som den vackra Sankt Petri kyrka, eller kanske en utställning på Moderna Museet. Reser man förbi Lund får man inte missa nyöppnade “Alice & Kattens Tesalong” där man kan njuta av gott te med tillbehör i en mysig men unik miljö.

Danmark

Från Malmö och Lund är det enkelt att ta tåget över till Danmarks huvudstad Köpenhamn. Detta är en vacker stad som är trevlig att bara promenera runt i för att se var man hamnar. Reser man med barn eller om man själv har barnasinnet kvar är Tivoli alltid en rolig aktivitet. Under Halloween och jul är det lite extra mysigt att se de årstidsspecifika dekorationerna.

Om man reser utan barn är Christiania värt ett besök. Trots att denna stadsdel har ett visst rykte är det både en intressant och en trevlig plats. Det finns vacker natur, unika byggnader och en allmänt härlig stämning.

Italien

Om man orkar resa lite längre söderut i Europa så är Italien alltid ett fantastiskt resmål. Bestämmer man sig för att besöka Rom så får man räkna med att trängas med många andra turister, men man kan även räkna med att se en spektakulär stad med ett enormt utbud.

När man promenerar runt i Rom slås man av att man är fullkomligt omgiven av historiska byggnader vart man än går. Pantheon och Piazza Venezia är exempel på pampiga sevärdheter som ligger mitt inne i stadskärnan. Den världskända Fontana di Trevi är förstås också en “must see” när man besöker Rom.

Men Rom är inte bara en stad full av sevärdheter. Den är förstås också känd för sin fantastiska matkultur. Många italienare är förtjusta i stadsdelen Trastevere där man kan få delikat mat för ett överkomligt pris.

För den som tycker om shopping är Rom också en dröm att komma till. Här finns allt från små butiker till stora varuhus till flera våningar av kläder från kända varumärken som Zara och H&M.

Vill man komma till en något mindre, men ändå imponerande stad i Italien är Bologna en trevlig plats att besöka. Även här finns förstås fantastisk mat, en trevlig atmosfär och vackra byggnader att beskåda.

Rasmus