Rekreation och aktiviteter

Rekreation och aktiviteter

Både rekreation och spännande aktiviteter kan man behöva lite till mans i vårt stressade samhälle. Det är viktigt med rekreation för både kropp och själ för att återhämta sig både fysiskt och psykiskt. Man kan få detta genom massage eller göra en aktivitet som är uppiggande.

Det kan ibland räcka med ett miljöombyte för att själen och kroppen skall bli pigga och glada igen. Gå skogspromenader, fiska eller umgås med nära och kära.Det är mycket individuellt vilken aktivitet man blir lugn och avslappnad av och en del vill läsa böcker för att varva ner medan andra vill pressa kroppen till någon fysisk aktivitet där man tar ut sig för att få en adrenalinkick. En del vill vara ensamma medan andra hellre är bland vänner eller släktingar. Man kan undersöka vilka aktiviteter man skall sysselsätta sig med som avkoppling genom att ta reda på vilka intressen man har. Blir man lycklig och glad av en aktivitet, ja då har man “prickat rätt” i vad som ger en lugn och harmoni inombords och utanpå. Att meditera eller använda Yoga är också lugnande för kropp och själ.Det är väldigt viktigt med rekreation för att motverka stress både inom jobbet och privat. Kroppen behöver återhämta sig och få nya krafter.

Rekreation och aktiviteter

När man stressar så frisätts ett hormon som heter kortisol i kroppen och detta försämrar immunförsvaret. Man får lättare infektioner och riskerar att bli borta från jobbet på grund av sjukskrivning. Det är därför otroligt viktigt för kroppen med rekreation som passar ens intressen. Det bästa är mycket sömn om man är stressad, alltså en ostörd sömn utan mardrömmar eller uppvaknanden. Man skall aldrig hoppa över en fikarast eller lunch på jobbet för de är så viktiga “andningshål” för kroppen och såklart själen. Lyssna gärna på musik eller ljudböcker under jobbet om det finns möjlighet och utrymme för det.

Kroppen måste få rekreation

De flesta mår psykiskt och fysiskt dåligt av stress och kroppen måste få rekreation i någon form. Om man hittar aktiviteter som man gillar att ägna sig åt som avkoppling och man blir lugn av så minskas risken för stress och man får mer energi för att ta tag i tuffa saker på jobbet. Det finns ett ställe som heter Sommarsol rehab & rekreation som ligger i Ängelholm som många upplever som ett litet paradis när det gäller rekreation. Det öppnade sina portar redan 1929 och började då med rekreations-vistelser. Här finns tillgång till hav, skog, värme, god service och omtanke.

Restaurangen heter “Skeppet”

Restaurangen heter “Skeppet” och serverar allt från husmanskost till ´a la carte. Fullständiga rättigheter finns här och på sommaren bjuds på många olika buffeér. Det finns många olika aktiviteter året om och om man vill åka runt på egen hand kan man få tips av fritidsledaren om trevliga utflyktsmål och arrangemang i närområdet. Måndag till söndag är det både morgongympa och vattengympa. Man kan även träna på egen hand med hjälp av gymmet och flera av bassängerna som finns här. Det är öppet på avdelningen 08.00 – 20.00 varje dag.

Rasmus