Hitta rätt konferensgård

Hitta rätt konferensgård

När man har bestämt sig för att man ska anordna en konferens så behöver man även bestämma sig med vad syftet med konferensen ska vara och vilka behov man har. Det finns en mängd olika varianter man kan välja på då det finns så många olika gårdar som passar för olika behov. Vill man att det bara ska vara över en dag eller med övernattning så finns det bra med alternativ för båda alternativen.

Om man vill ha utomhusaktiviteter så kan det vara bra att man väljer ett ställe som har bra med ytor utomhus för att kunna tillgodose det. Det absolut viktigaste är att hela gruppen ska känna sig väl omhändertagna och i många fall kan det vara bättre att ta något mindre ställe då det kan vara med personligt vilket gör att det blir en mysigare upplevelse för hela gruppen.Man bör alltid göra en preliminär bokning även om man vet om det exakta antalet som ska vara med så kan det uppkomma saker närmare datumet som man har bokat. Vid bokningen så får man all information som man kan behöva såsom när man behöver bekräfta antalet som ska delta under konferensen och detta är för att personalen ska kunna tillgodose de önskemål som man har lämnat. Man bör även kolla över hur transporten till konferensgården blir, ligger gården något avlägset eller på en plats där det kan vara svårt att hitta bra förbindelser så kan det vara en bra ide att man ordnar med en gemensam transport. Annars så brukar deltagare ta sina egna bilar för att samåka. 

Service

Bistro

När man har hittat den konferensgård man tycker passar behoven man har så behöver man se över hur servicen är och även vad det finns för aktiviteter då detta är något som brukar finnas med under en konferens. Man bör se över mat möjligheter, kan gården bistå med måltider under konferenstiden för det är inte alla ställen som kan det, då kan det vara bra att leta efter catering istället.Sedan behöver man även se över lokalerna och vad som finns tillgängligt där med möbler och teknik. Det kan även vara bra att göra en förfrågan om de har möjlighet att kunna möblera beroende på vilket behov man har. Om man ska ha en större konferens så krävs det även att man gör en kontroll av teknik så att man säkrar så att alla i gruppen hör vad som sägs. Man bör göra en bra tidsplanering för dagen för att kunna utnyttja tiden på bästa sätt.

Fördelar med en konferens på en gård

konferens utanför

Ett miljöombyte kan vara bra för deltagarna då man kan få ny energi och hitta en annan inspiration.När man lämnar städer så brukar det finnas möjlighet att kunna planera konferenser för större grupper.Oftast så blir det lättare med parkeringsmöjligheter då det ofta inte finns några parkeringstider och fler parkeringsplatser.Den här typen av konferenser passar ofta för lite längre konferenser där man även kan inkludera teambuilding, utomhusaktiviteter eller utbildningar inom företaget.

Rasmus