Härliga skidsemesterorter i Sverige

Härliga skidsemesterorter i Sverige

Med risk för att låta som en Skistar-reklam, finns det verkligen något som de svenska skidsemesterorterna inte har att erbjuda? I Vemdalen finns det fyra olika skidområden som alla är unika och anpassade efter att passa alla. I Åre står fest och musik i centrum. I Sälen finns det massvis av olika restauranger. Nedan beskrivs några av Sveriges absolut bästa skidorter för familjer, vänner och par.

Vemdalen

har under de senaste åren expanderat och lockar nu massvis av besökare varje år. Vemdalen är känt för sina fyra olika skidområden som alla har det lilla extra. Det mest kända är nog Vemdalsskalet. På Vemdalsskalet finns det backar i alla grader, afterski på hög nivå och Vemdalens egen inredningsbutik. Här finns möjlighet att bo i skidstugor med westerntema på den s k Skalsterassen med utsikt över en av områdets brantaste backar. Spana in Whovalley Skiresorts om detta låter som något för dig!

Vemdalsskalet

Vemdalsskalet erbjuder fina skidspår och vill man kan man antingen på skidor eller vessla ta sig upp på fjället till Jaktstugan för att avnjuta en våffla med hjortronsylt. Varje år har Vemdalsskalet även något som kallas “Forum”. Dessa är helgalna dagar där ungdomar samlas för att dansa, klä ut sig och åka skidor tillsammans. Vill du komma bort en stund från allt ståhej rekommenderas du bo på Storhogna. Storhogna har inte fullt så många backar som Skalet, men däremot har de ett spa. Storhogna är den perfekta platsen för dig som kanske inte vill vara ute i backen hela dagarna men som också vill koppla av med en skön massage eller en ansiktsbehandling. Bortanför Storhogna ligger även Klövsjö. Klövsjö har fått ett rejält uppsving de senaste åren och erbjuder skidklasser i världsklass tillsammans med ett inte fullt så avskilt område som Storhogna, men som ändå är aningen lugnare än Skalet. Här finns massor av backar i alla grader och restauranger som passar alla smaklökar. Sist men inte minst, har vi Björnrike – barnens paradis. I Björnrike finns det backar både för stora och små, men förutom att Björnrike har ett himla mysigt barnbacksområde är de också kända för deras jump park. Här samlas alla coola kids som inte endast är grymma på att åka utförs, men som också gärna gör en och annan “ettåttio” på vägen ner.

Åre

har blivit känt som Stockholmarnas favoritplats. Det skiljer sig mycket från Vemdalen då det inte endast är större utan det är också packat med folk hela tiden. I Åre finns det backar för alla och liftspår som går kors och tvärs. Det finns ett rykte som säger att om man gillar att åka skidor på tvären så ska man åka till Åre, för där åker man mer lift än skidor. Åre är dock partyprissarnas och partypinglornas vinterparadis. Här samlas alla. Afterskin är galen, maten exklusiv och snyggare skidoutfits än de som syns i backarna i Åre får man leta efter.

Sälen

Sälen

är den perfekta skidorten för familjer. Med Stöten och Kläppen hack i häl kan Sälen sägas vara en av de mysigaste skidorterna i Sverige. Inte endast är det bra skidåkning, de är också kända för deras riktigt bra restauranger, såsom Lammet och Grisen. Och är du en riktig våghals finns det en och annan dubbelsvart backe där du kan utmana dina skidåkningsskills på en annan nivå.

Rasmus