Bra destinationer för konferenser

Bra destinationer för konferenser

Vi har kikat på några av Europas bästa destinationer för konferensresor. Självklart är det subjektivt men utifrån de recensioner och betyg som finns ute på nätet kan man konstatera att många av de destinationer vi kikat på finns i västra delen av Europa. Några av dom allra största är Spanien, Frankrike och Österrike.

Det som bör nämnas är att vi inte tagit hänsyn till de destinationer som betygssatts till kan vara betygsatta av inhemska invånare. Vi har även kikat på de destinationer som minst haft 300 recensenter senaste fem åren. Låt oss börja med att kika på vad som gör en bra destination för konferenser

Bra destination

Det finns många att välja på och beroende på perioden man är ute och reser finns det fördelar och nackdelar. Är man genuint intresserad av snö och skidåkning under sommarhalvåren finns det mindre utbud såsom Schweiz, än om man är intresserad av värme och sol. Då finns ett riktigt stort utbud. Gillar man segling exempelvis är Kroatien fantastiskt för konferensresor, är det skidåkning som är intressant har man, Chamonix, Kitzbühel, Marcialonga, Åre, Andorra, Engelberg samt Jungfrauregionen. Är det träning man är intresserad av så har man Mallorca. För vandring har man Bad Gastein, Barcelona, Cinque Terre, Island, Lago Maggiore, Mallorca, Skottland och Toscana. Alla dessa destinationer har toppbetyg bland konferensresenärer.

Chamonix

Bra konferensupplevelse

Nykeln till en positiv konferensupplevelse är smidig resa och bekväm logi. Ändå är det komplicerat och ibland krångligt att arrangera flygbiljetter, boende och marktransport för dig och dina konferensdeltagare. Därför är det ibland betydligt enklare om du överlåter detta till en konferensarrangör.Dessa arrangörer har oftast många års erfarenhet inom branschen och långsiktiga relationer med välrenommerade rese-, logi- och transportleverantörer runt om i världen. Som service förhandlar dom kontrakt, erbjuder dig oftast de bästa priserna, hanterar kommunikationer och hjälper till att se till att deltagarna njuter av en trevlig resa. Bakom kulisserna kopplar dom oftast denna servicenivå med ett specialonlineverktyg som automatiserar processer och centraliserar information på ett ställe för att göra koordinerande rese- och bostadsarrangemanget så enkelt som möjligt. Visst kan man boka och arrangera det på egenhand, men med hjälp av dessa slutar det oftast med att du får rätt resa till rätt pris, dessutom utan massa krångel. Många av dessa erbjuder även garantier.

Se till att deras resetjänster inkluderar:

 • Flygbiljett
 • Hotell
 • Grupphotellbokningar
 • Hotellrumsblockövervakning
 • Resetursprogram

Och syftet med detta är att:

 • Minska tid och kostnader för att hantera resor och bostäder
 • Förhandla och säkra de bästa priserna och kontraktsvillkoren
 • Bedömma och boka boende som passar din grupps storlek och behov
 • Förenkla researrangemang för konferensdeltagare
 • Centralisera resedokument i en databas för enkel planering, spårning, rapportering och utvärdering
 • Med mera
var försiktig dolda skatter

Se till att jämföra dom olika arrangörerna noggrant. Vissa erbjuder bara resor till ett begränsat urvaldestinationer. Men det är upp till dig att välja den som passar dig och gruppens behov. Skulle det vara så att det inte känns 100% leta vidare, andra arrangörer tar gladeligen emot er som kund. Jämförpriser men gör det med sunt förnuft. Se till att inga dolda extrakostnader finns. Stort lycka till!

Rasmus